Stockholm Futsal Club är Sveriges äldsta och med sina 1800 medlemmar även den största futsalföreningen i Sverige. SFC som vi kallas bildades 2005-12-03 och har två syften inskrivna i våra stadgar:

1. Utveckling av futsal i Sverige

Visste du att Futsal är större än innebandy till antalet utövare i Sverige? Och i världen ska vi inte jämföra. Vi tror att futsal om tio år kommer vara den näst största lagidrotten i Sverige även media- och lagmässigt Men det krävs engagerade föreningar för att nå dit. De futsalföreningar som verkar idag ser till sin egen sportsliga kortsiktiga framgång före visionen att futsal skall bli stort. SFC provar nya grepp och menar att tillsammans kommer vi nå dit snabbare. Tills dess hjälper vi till att växa våra kommande motståndare så vi får det tufft i SM-finalen 2025. SFC är etta på bollen.

2. Integration med futsal

Vi vet att futsal/fotboll är ett internationellt språk. Ett språk som vi kan bygga broar med och lära känna varandra. Via vårt framgångsrika drop-in projekt kommer vi ut till de nyanlända och ser till att de får spela i samma lag som de som varit här hela sina liv. Vill de sedan spela med i något av SFCs alla lag, har vi lyckats hela vägen. SFC ser till att alla kommer in i matchen.

SFC är en platskola för futsal och genom åren fostrat flera landslagsspelare och numera spelade i högsta ligan i Sverige som tex

  • Michel Basberber
  • Suleyman Budak
  • Christoffer Jönsson
  • Luciano Lorca
  • Husein Aly
  • Armend Makolli
  • Valentin Ponce
  • Murat Kucukgöl

Vår verksamhet bedrivs i södra Stockholm med utgångspunkt i Farsta. Vi har idag två herrlag där A-laget spelar i div 1 Östra Svealand. Damlaget spelar i SM i väntan på att det kommer seriespel för dem. Dessutom har vi tre juniorlag pojkar. Inget av dessa lag, förutom herrlaget, hade vi 2015. Vi tror att SFC är Sveriges mest snabbväxande förening?

Utbildning är ett verktyg för oss för att förbättra oss. SFC arrangerar kurser för sina medlemmar men även för andra föreningar i mån av plats. Som medlem i SFC går du alla kurser gratis. Se mer på vår kurssida.

Vill du spela med oss eller bli ledare anmäl dig på denna sida.

Vill du vara med på vår spännande resa i form av en långsiktig partner (SFC vill inte ha sponsorer) så kontaktar du oss här.

ALLA är välkomna till SFC, föreningen utan medlemsavgift som gör att ALLA kan vara med.

Välkommen att komma in i matchen och bli etta på bollen du med!